Разбойникът плъх размахва шпага

Британската писателка Джулия Доналдсън от няколко години е любимка и на българските читатели от всякакви възрасти, които с удоволствие и усмивка се срещат със страховития Грузулак и хитрата мишка кафява, детето на Грузулака, милата вещица и нейните патила, маймунчето изгубило майка си и преследвания от лош късмет Съчко. В тази отлична компания се е наместил и един необичаен разбойник.

„Разбойникът плъх“ (изд. „Жанет 45“) отново е в мерена реч и следва познатата схема, в която героят последователно се среща с различни персонажи, а накрая получава заслужена „награда“.  Характерното чувство за хумор на Доналдсън не липсва и, както и досега, тя е подкрепена от забавните и симпатични илюстрации на Аксел Шефлър.

Какъв е все пак този разбойник?

Планинският плъх бе разбойник.
Планинският плъх беше звяр.
Каквото поиска – крадеше.
Каквото крадеше – ядеше.
Натъпкваше се като цар.

Покачен на кон, с маска, шапка с перо, наметало и шпага той причаква различни животни и най-безскрупулно обира храната им.

Това съм аз, плъхът планински –
проклетник, побойник, разбойник –
и щом съм аз плъхът планински,
каквото поискам ще взема!

Докато един ден не среща едно пате, което с хитрост и безстрашие ще го прати на заслуженото му място.

Съвет: Обърнете особено внимание на илюстрациите на последните страници, за да видите стари познайници.

Когато екипът ни се среща с деца, римуваните илюстровани истории на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър винаги са фаворит и четенето им е посрещано с въодушевление. Няма и как да е иначе – те са забавни, с интригуващи герои, неочакван край, поука и неизменна щипка хумор.

„Разбойникът плъх“ е най-подходяща за деца между 4 и 8 години, които с лекота ще следят римуваните изстъпления на опашатия разбойник и ненатрапчиво ще научат дали има полза от кражбите и алчността.

Преводът е на Мария Донева, която е свършила отлична работа.

 

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19, както и останалите книги на Джулия Доналдсън и Аксел Шефлър.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.