Зодия „Хлапак“

На днешния ден един от любимите на екипа ни детски писатели, Виктор Самуилов, празнува рожден ден. Да му пожелаем здраве и все така да продължава да ни разкрива не само палачинкови тайни, но и тайните на детската душа!

Лъв, Близнаци или Рак –

всички ние, няма как,

в този сбъркан зодиак

сме от зодия „Хлапак“!

Книжката-календар на Виктор Самуилов „Зодия „Хлапак“ отново предлага на почитателите му онзи типичен хумор, надничащ от стиховете на обичания писател. Описанията на всеки зодиакален знак с характерните му черти, представени под формата на детска пакост, ще бъдат рецитирани до полуда от малките Раци, Козирози или Водолеи, а пакостите на Овните или хитроумните оръжия на Стрелеца ще напомнят на възрастните какви чудати същества отглеждат вкъщи.

Ето и части от любимите ни куплетчета:

„Тя, за разлика от мене,

има разширени вени…

Аз, за разлика от нея,

други другости владея…

Е, кажете ми обаче

как да вярвам на това, че

по зодиакални знаци

ние с баба сме… БЛИЗНАЦИ?!“

Или:

„Крана завъртях и ето:

струите шуртят над мен!

Ваната преля. В антрето

плуват кофи и леген…“

Като допълнение към прекрасните стихове на Виктор Самуилов получавате още:  вечен календар, в който месеците започват от началото на всеки зодиакален знак; прекрасни илюстрации, дело на Киро Мавров, в които ще срещнете и астрологичния знак на зодията, и прекрасно допълнение към текстовете на Самуилов. Ако не знаете девиза на дадена зодия, ще го откриете, вплетен между рисунките, както и съответните талисмани на зодиакалния знак.

Оформлението на книжката-календар, нестандартно за българското книгоиздаване, превръща „Зодия „Хлапак“ в чудесна идея за подарък – хем можеш да четеш стихове, хем да следиш датата и да си водиш бележки в специалното поле „Да не забравя“.

Автор: Вал Стоева