Родителите питат, експертите отговарят

Четенето изглежда интуитивно и лесно като детска игра, но отглеждането на читатели невинаги е такова.

Често родителите се чувстват объркани от несполуките и хилядите възможности. Откриването на най-точните подходи и техники за всяко дете е въпрос на време, а често и на метода „проба-грешка“.

Вдъхновени от четящите родители в групата #НитоДенБезКнижки и решени да ги улеснят в търсенето на работещи, ефективни и подплатени с научни изследвания и богат експертен опит решения за отглеждането на читатели, Вал Стоева (Detskiknigi.com) и Пирина (Empirina), започват серия от консултации и лекции, посветени на детското четене и по-конкретно на родителската роля в него.

Чрез инициативата „Експертите говорят“ те ще отговарят на вашите въпроси, свързани с четенето и детските книги. Своите въпроси можете да задавате във формуляра по-долу, а Вал и Пирина ще избират по няколко въпроса всяка седмица, на които ще отговарят хора с дългогодишен опит в областта на детското четене. Отговорите ще бъдат предоставяни в безплатен видео материал, достъпен за всички заинтересовани, всяка седмица.

Двете дами се надяват „Експертите говорят“ скоро да се превърне в цикъла от лекции по разнообразни теми, свързани с четенето и децата, които планират от края на 2019 г.