Пипи похищава коледна елха

„Пипи Дългото чорапче ще урганизира похищение на коледна елха тази вечер във Вила Вилекула. Всички деца в града сърдечно дубре дошли. Сложете си топли дрехи.”

Кое дете може да устои на такава покана, закачена на вратата на кметството по време на коледната ваканция? И кой по-добре от Пипи може да организира похищение на коледна елха? Всички знаем, че силата й не е в правописа (то се вижда!), а в смелите и нетрадиционни забавления.

Вечерта всички деца от градчето начело с Томи и Аника се отправят към Вила Вилекула. Само че там нещата не изглеждат както трябва. Къщата не свети и изглежда съвсем пуста. Не сте учудени, нали? Пипи е майсторка на изненадите, а това е само първата.

Тъкмо когато децата са обхванати от дълбоко разочарование, господин Нилсон носи бележка с указания: „Следвай слидатъ и я изя!” Пак този правипис! Досетихте ли се какво трябва да се направи?

Всъщност е много просто – децата изяждат следата от червени бонбони в снега, а тя ги отвежда зад къщата където ги чака великолепна, прекрасна, изумителна … Коледна елха! А какво означава похищение на коледна елха? Амии, как да ви кажа? Включва много лакомства, танци около елхата, приобщаване на малки самотни момченца и тъжни кученца, песни и отваряне на подаръци.

Обаче вижте какво! Нямам време за повече подробности. Ще си прочетете сами цялата история. Аз отивам да си организирам мое похищение на коледна елха – с шоколад, сметанови торти и всичко както си трябва.

P.S. Както споделят от издателство „ПАН” на задната корица на „Пипи Дългото чорапче организира похищение на Коледна елха”, тя е била специален коледен подарък от авторката Астрид Линдгрен за всички почитатели на червенокосото момиче.

P.P.S. Не пропускайте да се сдобиете с прекрасното издание с приключенията на Пипи –  корицата и илюстрациите са точно като в книгите на майките и бабите ви. Освен милите спомени, които тази книга ще навява сред порасналите почитатели на червенокосата фурия, ще получите накуп и всички приключения на героинята – не само добре познатите ви, но и онези, които доскоро бяха скрити от очите на българските читатели. И ако се чудите какво да подарите на баба или дядо за празниците, или пък на малкото си братче – определено това издание на “Пипи Дългото чорапче” е много добър избор!

Автор: Лора Филипова