Необичайният талант на кравата Сладка Муу

Когато времето е топло и слънцето пече, всяка крава попада в кравешкия рай.

Но не и Сладка Муу – за нея горещината е истинско мъчение!

Когато времето е топло, Сладка Муу не дава никакво мляко. Фермерът е притеснен, другите крави се държат надменно, обаче нищо не може да промени ситуацията – жегата просто не е за всеки. Както и студът – тогава кравичката Сладка Муу ще покаже на всички как се произвежда истински вкусен, гъст, заскрежен и изумителен… сладолед!

„Хладка Сладка Муу“ (изд. Artline Studios) е приятна картинна книга за най-малките. С чудесни илюстрации и простички изречения, писателката Фиона Рос отправя своето дебютно предизвикателство към малчуганите – да осъзнаят, че всички сме различни. И че това е страхотно, защото така животът е по-шарен. Този тип книжки помага на децата да развихрят въображението си, като стъпят на предложените простички твърдения и обяснения. А Сладка Муу определено ще провокира голям интерес у малките мечтатели и нищо чудно да отключи мечтите им за собствена сладоледена крава у дома.

С почти 2-годишния Дàниел прочетохме книжката като част от проект „Експериментът“ и той с любопитство разглеждаше различните крави. Бе впечатлен от облеклото на Сладка Муу и макар да е все още малък да мечтае за сладолед, шоколадово мляко или собствена млекоцентрала, книжката със сигурност ще бъде препрочитана и занапред. В тази връзка ми се искаше да бъде с малко по-плътни корици и да е подлепена по-здраво.

Автор: Вал Стоева