Книги за морски приключения

Лято е! Време за сладолед, безгрижни и волни дни, бързи приятелства, чакани кратки дъждове и…море, разбира се! Независимо дали сте си у дома, на плажа, на село или на планина, вярваме, че морските ни предложения ще ви развълнуват.

„Охлювът и китът“ от Джулия Доналдсън, изд. „Жанет 45“ – Джулия Доналдсън е любимка на хиляди (или милиони?) деца по света, а съвместната й работа с илюстратора Аксел Шефлър прави книгите й още по-обичани и разпознаваеми. Мъничкият охлюв мечтае да обиколи света и намира начин да сбъдне желанието си – на стоп на опашката на синия кит! Заедно пътуват до различни места, а охлювът успява да види златистия пясък, бурните вълни, величествени вулкани, ослепителни айсберги. Увлечен в приключението, китът се оказва в капан на брега. Сега е ред на малкия охлюв да помогне на верния си приятел в беда!

„Пипи в Южното море“ от Астрид Линдгрен, изд. „ПАН“ – Всички сме чели и помним рижавата своенравна и смела Пипи! Сега изд. ПАН дава възможност на малките читатели да се насладят на избрани приключения от живота на Пипи и нейните приятели. Бащата на луничавото момиченце, известният негърски крал, изпраща покана до любимата си дъщеря, с която я вика на далечния си остров. Пипи с готовност си стяга багажа, като успява да вземе дори Томи и Аника със себе си! Неразделните приятели се отправят по море към безброй свободни и радостни дни.

„Клод на море“ от Алекс Т. Смит, изд. „Timelines“ – Книга от забавната и увлекателна поредица за симпатичното кученце Клод. Клод и най-добрият му приятел, Сър Мъхесто Чорапче, решават да отидат на ваканция до морето. Там те се отдават на летни забавления, ядене на сладолед и заравяне на пръсти в топлия пясък. Само че морето крие далеч повече изненади! Като акули, пирати и, разбира се, съкровища. Дръж се, Клод!

„Лили Чудото и тайната на изгубения подводен свят“ от Книстер, изд. „A&T-Publishing“ – Един ден Лили случайно попада на книга, която й помага да прави магии. С вълшебната книга в ръце, Лили се отправя на невероятни пътешествия в миналото. Този път момиченцето отива в Атлантида, където се запознава с цар Шнуртел Великолепни. За съжаление, красивият воден свят е в опасност и царят моли Лили за помощ.

„Тайната на черната скала“ от Джо Тод-Стантън, изд. „Дакелче“ – Една изключително красива картинна книга, която с малко думи и приказни илюстрации успява да предаде голямо послание. Ерин Пайк живее с майка си и кучето Арчи близо до голям рибарски град. Тя израства със страшните легенди за Черната скала, която изниква сякаш от нищото пред корабите и ги разбива. Ерин решава да разбере каква е тайната на Черната скала и един ден успява тайно да се измъкне от дома си.

„Приключенията на Туфо рижия пират“ от Георги Константинов, изд. „Хермес“Туфо безспорно е един различен и храбър котарак. Животът му обаче започва съвсем обикновено и с нищо не издава по-нататъшната му съдба. Туфо пие мляко от паничка и го носят в пазарска чанта, но сърцето му копнее за приключения. Затова той избягва от дома си, незабелязано се качва на презокеански кораб и става пират!

„Татко Мумин и морето“ от Туве Янсон, изд. „Дамян Яков“Татко Мумин отново е завладян от приключенския си дух и е силно неудовлетворен от живота в къщата в Муминската долина. Затова убеждава семейството си да отпътуват с него по море към самотен остров, за да живеят в морски фар. Пристигайки там, те намират само пусто и тъжно място, както и един много намусен рибар.

Докато татко Мумин се опитва да стане Пазач на фара, мама Муминка се чувства все по-меланхолична на този гол остров, където не виреят цветя, и тъгува за дома. Накрая тя решава да нарисува Муминската долина по стените във фара и открива, че може да влиза в картините и да намира покой.

Може да се насладите на муминската история и под формата на комикс от изд. „Пурко“!

„Ана Ана – излет до морето“, Алекси Дормал и Доминик Рок, изд. „Пурко“ – Любимата на много деца Ана Ана решава да отведе плюшките си до морето. Всички те са безкрайно развълнувани и изгарят от нетърпение. Морето обаче се оказва много повече, отколкото са предполагали. Пясъкът може да пари на краката, водата първоначално е студена, а когато вълните те преобърнат – толкова солена! Единствен Китчо се чувства по-добре от всякога, защото вижда възможност да сбъдне голямата си мечта и да срещне друг кит. Но морето е твърде голямо и не след дълго Китчо разбира, че май се е загубил.

Качете се и вие на кораба на въображението с прекрасните заглавия от статията!

 

Вземете книгите с код DK19 от

Ozone.bg, niedecata.bg или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, Вие помагате

за насърчаването на детското четене в България.