Експедиция в океана от дивана

Всички сме били свидетели на изследователския дух, който обхваща децата на плажа и безбройните интригуващи открития, които правят в плиткото на морето или океана.

„Експедиция в океана“ (изд. „ФЮТ“) е за всички малки любопитковци, които искат да навлязат навътре във водата и да се запознаят с живота в морските дълбини.

Автор на текста е Тимоти Напман, който избира любопитковците Али, брат й Оли и кучето им Йози, за да поведе читателите от топлите към студените брегове, а след това и към зоната на непрогледния мрак.

Пътуването е разделено на 10 етапа – плаж, приливно-отлична зона, коралов риф, водораслова гора, корабни останки, Северно полярно море, огрявана от слънцето зона, удивителни бозайници, зона на полумрака и зона на непрогледния мрак.

Всеки от тях заема по един разтвор, които са оформени стъпаловидно – всеки следващ е по-дълъг от предишния. По този начин се наподобява постепенно спускане в морските и океански дълбини.

Информацията е представена в съвсем кратки и достъпни текстове, разположени в илюстрациите.

„Експедиция в океана“ е богато илюстрирана от Уесли Робинс. Освен отлична визуална представа за живота в океана, тя дава възможност на читателите да откриват различни представители на морската флора и фауна. Те са събрани в обща илюстрация в края на книгата, което позволява разиграването на разнообразни игри за концентрация, наблюдателност и памет.

Книгата е най-подходяща за деца на възраст между 6 и 9 години, а твърдите корици, картонените страници, големият формат и отличното полиграфско изпълнения я правят достоен обитател на всяка детска библиотека.

Преводът е на проф. д-р Златозар Боев, д.б.н. Национален природонаучен музей – БАН.

 

Купете книгата в 10% отстъпка от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.