Чудовище вкъщи

Виктор Самуилов, автор на „През 9 локви в 10-та“ и „Ние, мушмороците“, гостува на децата от 119 СОУ. За разлика от авторите, чиито произведения са включени в читанките и затова децата не ги харесват, г-н Самуилов има много почитатели на забавните си и пълни с детски смях стихчета. Палачинкови тайни, отмъщения и гладни пощальони се разхождат в произведенията на автора, а гаранция за 100% смях са пламъчетата, светещи в детските очи, щом чуят мушморочески стих.

Днес ще ви разкажем и за третата книжка – „Чудовище вкъщи“. Тя не прави изключение от познатите ни досега: пълна е с майтапи, хитроумни закачки и искрени детски пакости. От нея можете да разберете как се избират бебетата, колко е страшно чудовището от листа (внимавай какво оцветяваш!) и как се става спешен сурвакар.

До сълзи ще се смеете на обърнатия дневен ред, а ако смятате, че Дядо Коледа хитрува, нищо чудно да сте прави. Защо победата носи в себе си беда и кой е тарторът на квартала, също ще научите от стиховете на Виктор Самуилов. В книжката ще откриете и българо-английска нишка, картичка от Ню Йорк и куп забавни преживелици.

Трудно се разказва за стихчета – те трябва да се преживяват. Затова предлагам заедно да прочетем за грижовната баба:

„Повтаряш ми, бабо, че трябва да ям,

та чак до небето да стана голям.

Ам.

Но стана ли чаааак до небето голям,

ти как ще ме тъпчеш в устата – не знам…“

Прекрасното и модерно оформление на книгата, дело на Яна Левиева, също допринася за веселото настроение, което блика от книжката-къща. Затова, вместо да ви губя времето, бързо-бързо ще си прочета отново стихчетата, а вие вижте видеото от гостуването на Виктор Самуилов: