Благодаря ти, мамо!

Днес е особено специален ден, защото е 8 март – Ден на мама! Няма да ви разказвам как всяка година рецитирам на мама стихче. По-скоро ще ви представя книгата, която открих и която е посветена на всички майки по света – „Благодаря ти, мамо!“ (изд. „Дамян Яков“).

В нея са събрани някои от най-хубавите стихове за майката, написани от Дора Габе, Габриел Гарсия Маркес, Лъчезар Станчев, Дамян Дамянов, Иван Вазов, Яворов – всички те се надпреварват да излеят на белия лист симфония от звуци, посветена на жената с главно „Ж“.

Освен някои от най-вълнуващите стихове, в малката книжка са събрани и приказки (любимата ми „Майчина сълза“ например), тостове, мисли – всички посветени на специалния ден, който всяка майка би трябвало да празнува с гордо вдигната глава.

Всичко в книгата ме разчувства, вдъхнови и ме накара да се усмихна. Но най-много от всичко се зарадвах на „моето“ стихче за мама, написано от Станка Пенчева. С част от него поздравявам всички жени и им пожелавам да посрещат с гордо вдигната трудностите, болките на майчинството, защото рано или късно любовта им ще бъде възнаградена!

Песен за мама и нейното малко момиче

Весело зайче, котенце мило

в скута на мама сега се е свило.

Твойта главичка – на моето рамо.

Можеш ли ден да прекараш без мама?

Мама в чашата мляко налива,

сресва косата ти в плитка красива,

Кърпи чорапи с пробити петички – 

мама се грижи за всичко…

 

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.