Бъдете детектив в „Замъкът на лабиринтите“

Лятото е предимно време за игри и забавления. Искате ли да се превърнете в детективи и да помогнете за залавянето на крадец на ценни картини и скъпоценности от призрачен замък? Тогава грабвайте „Замъкът на лабиринтите” (изд. Фют), лист и химикалка и започвайте разследването.

Да, да, не просто ще четете, а самите вие ще определяте накъде се движи разследването и дали случаят ще бъде разрешен! Защото става дума не за обикновена книга, а книга-игра. Има и малка уловка – ще трябва да си припомните разни математически подробности, за да имате успех. Гарантирам, че задачите изобщо няма да ви отегчат, защото с тяхна помощ ще се ориентирате из лабиринтите в търсене на престъпника и неговата плячка. Хубаво е, че авторът Дейвид Глоувър е на ваша страна и ако случайно сбъркате, ще ви даде някои обяснения преди да ви върне в начална позиция за нов опит.

Книгата-игра е с чудесно оформление (Мария Боуърс) и с лекота ви поставя в загадъчната атмосфера на замъка благодарение на сполучливите илюстрации на Тим Хътчинсън.

======================================

Поредицата „Приключения и загадки” е чудесно съчетание на удоволствието от книгите-игри, където читателят сам определя хода на историята, и усвояването на различни математически понятия чрез забавление. Докато се лутат из лабиринтите, разрешават загадки и търсят откраднатите картини и скъпоценности, малките читатели се упражняват да използват математическите си познания (обемни фигури, мерни единици, ъгли, успоредни и перпендикулярни прави) в практически ситуации, за да напредват в историята. В края на книгата пък за удобство са събрани обяснения на използваните математически термини.

Автор: Лора Филипова