Заливчето Порзгуен

Добрe познатите герои от книгите на Армел Боа, животните от фермата Ростюдел, са герои на още една интересна творба – „Заливчето Порзгуен“ (изд. „Сиела“).

Изморени от лъчите на палещото слънце (да ви звучи познато?), животните решават да си направят морски пикник. Най-развълнувано от цялата история с похапването е прасето Буфи, но за съжаление лакомията му навлича критиките на останалите животни. Обиден от грубите думи на кучето Виктор, Буфи се скрива зад едни скали и тогава…

Пред него се появява малко тюленче, молещо за помощ. С най-голямо желание Буфи се втурва да помогне на майката тюленка, но как да се потопи под водата? Тлъстинките осезаемо му пречат. Освен това, прасенцето забелязва и небивалата мръсотия по морското дъно – стари обувки, кутии и какво ли още не. Ще успее ли да помогне на изпадналите в беда животинки?

Книжките на Армел Боа са много приятни и същевременно полезни за малките слушатели. Предназначени за 3 – 4-годишни малчугани, текстовете и илюстрациите към тях помагат на децата да опознаят света и да научат кое е добро и кое – лошо. Докато следят увлекателния текст, децата ще научат, че външният вид не е толкова важен – по-важни са действията, а също така ще се сблъскат и с темата за опазване на природата, засегната и в друга книжка на изд. Сиела – „Мистър Фини и светът надолу с главата“.

Автор: Вал Стоева