„Забавното четене“ се завръща с национален конкурс за детски разказ

За поредна година Investor Media Group стартира годишната кампания „Забавното четене“ с различни инициативи за насърчаване на четенето и творчеството при децата. Първата от тях е националният конкурс за авторски разказ на тема „Моите любими книжни герои в една история“, който започна на 20 ноември и ще продължи до 20 декември 2019 г.

Всяко дете от 2. до 7. клас може да участва с един текст с дължина до една стандартна печатна страница, в който творчески да обедини своите любими герои от различни произведения.

Разказите изпращайте по имейл на zabavnoto.chetene@investor.bg. Всеки текст трябва да бъде придружен от подписана от родителите и сканирана Декларация за съгласие.

Разказите ще бъдат разпределени в три възрастови групи: 2-3. клас, 4-5. клас, и 6-7. клас. Журито е в състав Мирела Любенова (гл. редактор на Az-deteto.bg), Мария Дуковска (главен редактор на Az-jenata.bg) и Даниел Ненчев (водещ на предаването „Мултимедия“ по Bulgaria ON AIR).

От всяка възрастова група ще бъдат определени по трима победители, които ще получат специални награди. Условията и правилата за участие можете да видите тук.

Всеки месец в портала Azdeteto.bg ще бъде представяна класация с книги от определен жанр, които ще помогнат на малките читатели да открият нови неща за света около себе си. Родителите пък ще могат да намерят ценни съвети как да научат децата си да четат с разбиране.

Сред посланиците на каузата са журналистите и водещи на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев, певецът VenZy, както и водещият на предаването за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ Даниел Ненчев.

„Забавното четене“ е част от корпоративната социална отговорност на Investor Media Group. Освен в конкурса, както и досега на сайта http://az-deteto.bg/knigi/ всяко дете може да си направи електронен читателски дневник, в който да отбелязва прочетените от него книги.

Партньор на „Забавното четене“ е издателство Ciela. Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Az-jenata.bg, Dnes.bg, Detskiknigi.com, Purvite7.bg, Noviteroditeli.bg.