„Забавно лято в библиотеката” в Монтана приключи с весел празник

За трета поредна година с много настроение и весел празник приключи лятната програма за деца „Забавно лято в библиотеката” 2017, организирана от Регионална библиотека „Гео Милев” – Монтана. Децата прекараха два незабравими месеца в библиотеката, където показаха завидни творчески умения, натрупаха много нови знания и се запознаха с нови приятели, с които преживяха щастливи мигове. Празникът не мина без специална торта и лакомства, с които техните родители решиха да ги изненадат.

На последното си творческо занимание за това лято, децата изработиха карнавални маски с пайети и гривнички на приятелството. Във фоайето на библиотеката бе подредена и открита изложба с всички ръчно изработени предмети от децата – макети на къщи от естествени материали, красиви ветрила от пластмасови вилици, моливници с детски мотиви, 3D картички с цветя, животни ot пластилин, цветя от хартия, традиционни български сувенири, хвърчила и богата оригами украса.

Лятната програма включваше и образователни инициативи, свързани с математиката и четенето по забавен начин. Участниците отбелязаха годишнините от рождението на Васил Левски и Елин Пелин, упражняваха смятането чрез ролеви игри със „Забавния часовник”, апликираха и създаваха триизмерни модели на букви, по време на занятието „Забавна азбука”, научиха се как се опазва околната среда, като сътворят от отпадъчните материали красиви и практични предмети, използваха знания по геометрия, за да направят торта от картон с геометрични фигури, запознаха се в детайли с Червената книга на България.

Празникът завърши с прожекцията на филм със снимки от всички занятия по време на „Забавното лято в библиотеката” 2017, който бе посрещнат от малчуганите с много емоции и бурни аплодисменти. Завеждащият Детския отдел на библиотеката – Мирелла Младенова закри разгодишната инициатива с думите:

„Благодаря на участниците в лятната програма и на целия екип на библиотеката за невероятната творческа атмосфера, която помогна на децата да покажат най-добрите си страни, да се научат да работят в екип, да си помагат и да използват своите невероятни идеи, за да творят около себе си красота и доброта”.