Въртележката на куклите

„Мистерии от Замъка на страха“ е симпатична поредица от кратки романи с лек хорър привкус, като всякa от книгите е написана от различен италиански автор. Винаги обаче присъства загадъчна постройка (замък, къща, хале), в която се случват странни неща. Другият необходим елемент са любопитни деца, които нямат търпение да ги изследват. 🙂

В „Загадъчната ръка“ любопитковците бяха братята Бари и Линдън, а във „Въртележката на куклите“ (изд. ФЮТ) италианецът Алесандро Гати ни запознава с Питър (10) и Сузи (13) – брат и сестра. Семейството им се мести в нова, по-голяма и странно изгодна къща. Децата опитват да саботират решението на родителите си, но къщата е неустоимо привлекателна с многобройните си стаи, голямата бяла камина, беседката в градината и т.н.

Безпокоят ги единствено странните шумове от тавана и силуетът на брадат мъж, който забелязват една вечер на осветен тавански прозорец. Любопитството им е по-голямо от страха, затова двамата се качват да проверят какво има на тавана. За възрастните читатели отговорът се предусеща, но много от децата между 7 и 12 години ще отгръщат страниците нетърпеливо до финала.

Цялата поредица „Мистерии в Замъка на страха“ е замислена да представи лесни за четене, недълги истории, в които има загадка и доза здравословен страх. Главите са кратки, героите се броят на пръстите на двете ръце, а сюжетът е динамичен, без да е усложнен с допълнителни сюжетни линии. Освен това текстът е осеян с черно-белите графични илюстрации на Едуард Ремрев.

Всичко изброено прави „Въртележката на куклите“ много подходяща за по-неуверени читатели, които имат нужда да усъвършенстват читателските си умения, но същевременно държат четенето да им носи удоволствие. Тя е чудесно четиво и за тези, които искат добре разказана, увлекателна история без особени претенции за стил или задълбоченост. Накратко, ако детето има известно свободно време и искате да го запълните с четене на приятно-страховита история, предложете му „Въртележката на куклите“.

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.