Включи се в Буккросинг приключение за Деня на книгата – 23 април

За трета поредна година сайтът „Аз чета“, НЧ „Читалище.то“ и Буккросинг общността в България ще подарят на жителите на София и цялата страна една неочаквана среща с пътуващите книги чрез инициативата „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“. Над 100 заглавия ще бъдат регистрирани на сайта Bookcrossing.com и пуснати на свобода на подходящи публични места и буккросинг зони. В приключението #bookcrossing234 ще се включат издателства, библиотеки и организации, доброволци и буккросъри – ентусиасти, с помощта на които Световния ден на книгата и авторското право – 23 април, ще бъде отбелязан по нестандартен начин.

Организаторите предлагат няколко начина да се включите:

– участвайте като доброволец в мисията в Timeheroes.org.

– разпространете информация за инициативата сред своите приятели, граждански организации и сдружения, в които участвате;

– споделете материалите, свързани с акцията, на своята уеб страница, блог и в социалните мрежи;

– предоставете място за пътуващите книги, като направите буккросинг зона;

Ако за първи път чувате за Буккросинг, не се притеснявайте – публикациите в специалната рубрика на сайта „Аз чета“ ще ви помогнат да направите първите стъпки. Там можете и да прочетете как премина буккросинг приключението през 2015 г. и да почерпите вдъхновение от красивата галерия с необикновени буккросинг зони по света.

Не забравяйте да харесате и фейсбук страницата на Буккросинг в България, защото именно там ще бъде публикувано всичко важно и интересно около събитието на 23 април.

Кампанията се осъществява в партньорство с TimeHeroes.org, Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА), Нов български университет, BH Cultural Center – Русе, РБ „Михалаки Георгиев“ – Видин, ОУ „Л. Каравелов“ – Попово, издателствата Софтпрес, Емас, Обсидиан, Милениум. Медийни партньори – Peika.bg и Информационен портал на НПО в България.

Проектът за доброволческа мисия „Пусни книга на свобода за Деня на книгата“ е подкрепен от Микрофонда на TimeHeroes.org.