#ВкъщиСъмИЧета – онлайн среща с Вал Стоева на 2 април

В Международния ден на детската книга, 2 април, Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и „Аз чета“ ви канят на онлайн среща с основателя на фондация „Детски книги“ и главен редактор на сайта detskiknigi.com Вал Стоева. Тя е седемнадесетият гост в съвместната им кампания  #ВкъщиСъмИЧета.
Срещата е от 13.30 ч. на 2 април, когато РБ „Христо Ботев“ – Враца открива и „Маратон на четенето“ 2021. Предаването на живо ще се осъществява през фейсбук страницата на библиотеката, а за стрийминга се грижи екипът на azcheta.com.
Вал Стоева от малка обича книгите. С помощта на баба си започва да чете още на 4-годишна възраст, а до първи клас вече е прочела цялата семейна библиотека с детски книжки. Интересното е, че и до днес все още си стои на детските книги и упорито ги предпочита пред сериозни произведения.

Поставила си е за цел да убеди колкото се може повече деца, че четенето е полезно и забавно. Желае един ден българските читатели да имат безпроблемен достъп до модерните книги чрез библиотеките, а четенето и грамотността да бъдат на почит в обществото.

Много е горда с кампаниите, които координира пряко – „Читателска щафета“ и наградата за най-добра детска книга „Бисерче вълшебно“. С радост носи званието „Посланик на библиотеките“, връчено ѝ от Българската библиотечно-информационна асоциация.