Весела Фламбурари с юбилей!

Днес, на 17.01., рожден ден празнува любимата на целия ни екип Весела Фламбурари. Каквото и да кажем за нея, никога няма да е достатъчно. Трябва да сте изпитали радостта от общуването с нея на живо или чрез някоя от книгите й, за да ни разберете поне мъничко. За нас Весела е неформален член на екипа ни. Освен че е автор на рубриката „Когато детето чете”, тя е и наш верен съмишленик в каузите ни, подкрепящи детското четене.

За да отбележим юбилея й (тя навършва петото си тийнейджърство), смятаме да Ви почерпим с няколко откраднати от нейните книги мисли. С тях още веднъж Ви наричаме здрава, мирна, вдъхновена, градивна, вълшебна и щура 2017-та година! А на Весела пожелаваме да продължава да улавя неродените думи от въздуха, да ни омагьосва с таланта и оптимизма си, да ни среща с още много герои, да ни изненадва с нови идеи, но най-вече да е здрава и да има много поводи за празник!

– – –

„Докъде би стигнал светът без поне малко късмет, безметежна забрава и добро настроение?”

„ … за да поиска което и да е нещо да се роди отново, му трябва една голяма доза смях и абсолютно щур оптимизъм!”

„Значи все пак чудесата, вълшебствата и магиите съществуват!… Животът, сам по себе си, е чудо!”

„Искам, както нищо друго на Земята…, хората да започнат да се приемат такива, каквито са – различни! Надявам се да се случи един ден…”

„Всичко, което сме научили, ни е от ползва един ден! Всичко се превръща в магия. Магията да живееш. Пък и кой знае? Не може да нямаш магически заложби!”

– – –

П.П. Не посочваме точно откъде са цитатите, за да Ви провокираме сами да ги откриете! А сме убедени, че ще намерите още много от детето в себе си и себе си там, така че приятно четене на трилогията за Мина („Приказки от горната земя”), „Миличко мое тефтерче”, „Коледни приказчици”, „Приказки за театър”, „Приказчици, приказчици”, „Майска нощ с феята-кандилка”, „Приказки за мъничета”, излезли изпод вълшебното перо на Весела Фламбурари.