Варненските библиотекари представят камишибай театър в детските градини

Библиотекарите от Детски отдел на РБ „Пенчо Славейков“ – Варна не са от тези, които седят в библиотеката и чакат читателите сами да дойдат при тях. Затова когато получават покана от Народно читалище „Петко Р. Славейков“, библиотекарите към Детски и средношколски комплекс в морския град без колебание приемат да се срещнат с малките „смехоранчета“ от ДГ „Маргаритка“ в квартал Владислав Варненчик.

„Гостуването премина под мотото „разкажи приказка в картини“ и формата камишибай прикова детското внимание“, разказват библиотекарките в социалната мрежа фейсбук.

 

Децата гледали история в картини по португалската приказка „Рибката, която откри морето“. Ярките картини, илюстриращи сюжета, грабва малките зрители, а сбъдването на мечтата на малката рибка Крищобал им показва, че граници за свободния дух няма.

В края на представлението децата получават детски илюстровани книжки с приказки, подарък от Детски и средношколски комплекс към РБ „Пенчо Славейков“. От своя страна и те изненадват библиотекарите с подарък: шарена рибка от камък, оцветена от тях и тяхната госпожа.

Следете за още добри практики за развитие на детското четене от учителите и библиотекарите в раздел “Добри практики” в “Зона родители”. Ако и вие искате да ни разкажете интересни практики за насърчаване на четенето от вашата библиотека или училище, не се колебайте да ни пишете на мейл editors@detskiknigi.com.