Варненската библиотека с детска коледна програма през декември

Културната програма с коледни събития на варненската Регионална библиотека „Пенчо Славейков“ крие интригуващи предложения за децата и младежите от крайморския град.

Всяка сряда до края на годината от 10:30 часа в детския и средношколски отдел децата могат да присъстват на традиционната инициатива за четене на приказки „Стая на приказките“. На 14 декември темата ще бъде „Как е хубаво, нали, сняг когато има?“ и ще се четат коледни стихотворения и приказки. На 21 декември темата е „Моя бяла Коледа“, а четивото „Шейната на Дядо Коледа“ от Галина Златина. На 28 декември малчуганите ще могат да чуят зимни приказки – „Къщичка под снега“ от Емилиян Станев и „На какво ухае зимата“ от Мая Дългъчева.

„Коледа в немска читалня“ ще се проведе на 14 декември от 12:00 часа, когато ще гостуват осмокласници от Природоматематическата гимназия в града. В същия ден от 14:00 часа в средношколския отдел ще започне „Коледен празник в библиотеката“ с водещ музикален педагог Дарина Титкова. От 16:00 часа пък в отдел „Изкуство“ деца ще изработват картички в коледна благотворителна работилничка.

Клуб „Приятели на библиотеката“ ще проведе своя среща на тема „Коледа в библиотеката“ на 15 декември от 15:00 часа в читалнята на библиотеката.

Отдел „Изкуство“ ще бъде домакин на още една коледна работилничка – децата от учебен център „Идея“ ще творят от 13:30 часа на 16 декември.

Празничната програма на библиотеката ще завърши с „Коледа в американската читалня“ на 21 декември от 10:30, а в 13:30 часа немската читалня ще бъде посетена от ученици от 12 клас в Природоматематическата гимназия.