Уинстън и съдбоносното коледно писмо

Една от най-чаканите коледни книги за годината безспорно е „Уинстън и коледното писмо“ от издателство „Ракета“. А чакането наистина си заслужаваше!

Алекс Т. Смит ни представя историята на Уинстън – най-малкото и смело мишле, което хората имат честта да познават! Той живее на улицата, незабележим и никому неизвестен, едва успявайки да намери нещо за хапване и топло местенце, където да прекара нощта.

„Малко по-късно, когато магазините най-сетне затвориха, едно дребно, мърляво бяло мишле подаде нос от купчинката боклуци, в които ровеше.“

Обичайната мразовита вечер на Уинстън се преобръща надолу с главата, когато зимният вятър го сблъсква с едно изпаднало от пощенската кутия писмо. Писмото на Оливър до Дядо Коледа, в което моли за най-специалния подарък. Мишлето бързо забравя за замръзналите си лапки и празния стомах, когато вижда каква беда се задава – датата е 24.12., а писмото още не е достигнало до Дядо Коледа!

Тогава Уинстън взема съдбоносното решение да достави писмото навреме, за да може едно дете да е щастливо на Коледа. Само че… къде ли е това място „Северен пояс“?

Мишлето се отправя на опасно приключение, без да си дава сметка колко трудно ще му бъде. Светът е голям, студен и шумен, а Уинстън е дребен, премръзнал и стомахът му издава звуци, подобни на рев на тигър.

„- Та, както казахме, видяхме те – продължи Една – и се зачудихме какво точно си намислил! Утре е Коледа – би трябвало да си легнал да спиш някъде на топло.“

Не е лесно, обаче, да се отправи на толкова важна мисия. На Уинстън се налага да гази в локви, да затъва в кал, да избягва коли, да лети със самолет, да устоява на коледните вкусни аромати и какво ли още не, докато дълбоко в себе си мечтае само за свое топло жилище и нещо за гризкане. Кой знае дали би се справил сам! За щастие по пътя му помагат неочаквани доброжелатели. Както става и в живота!

„Уинстън направи няколко крачки към котката, а тя му се усмихна мило. Вече не се чувстваше толкова уплашен. Колкото повече се приближаваше, толкова по-ясно личеше, че спасителката му не се преструваше. В очите й грееше благост, която изглеждаше напълно искрена.“

„Уинстън и коледното писмо“ е своеобразен празничен календар – съдържа 24 глави (и половина!) за всеки ден през декември до Коледа. Книгата предлага не само чудесна история за саможертвата, смелостта, приятелството и изпитанията. Тя подарява и 24 идеи (и половина!) как да направите Коледата си по-уютна, красива и сърдечна.

Ще получите вдъхновение за изкусителни сладки, чудесна ръчно направена украса и купища добри дела! Защото не подаръците са важни, макар и да се радваме, когато ги видим под елхата. Коледа е хубава, защото е време за семейството и близките, защото е споделена!

„Уинстън сгъна писмото внимателно и го притисна до гърдите си. После се мушна обратно под завивките в новото си легло, в новата си стая, в новия си дом и за пръв път в живота му стана топло от върха на носа до края на опашката.“

Весела Коледа!

Вземете книгата с код DK19 от

Ozone.bg , Ние, децата! или Booklover.bg.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.