Творчески ателиета, забавления и игри в „Седмицата на бащата“

“Седмица на Бащата” е инициатива в рамките на националната кампания „Да бъдеш Баща“ , чиято цел е да привлече общественото внимание към ползите от активното участие на бащите (и важните за детето мъже) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето.

Тя ще се състои от 17 до 23 ноември. Поканени са да се включат организации, училища и детски градини, клубове, квартални общности. Предвиждат се открити спортни тренировки, творчески ателиета, преференциален вход за музеи и културни събития, фотоизложби с активното присъствие и участие на бащи и други мъже в семейството. Освен в София седмицата ще бъде отбелязана в Пазарджик, Стара Загора, Търговище, Бяла Слатина, Добрич, Бургас и Варна.

Пълната програма на събитията можете да намерите тук. Все още не е късно да се включите, като се възползвате от някоя от чудесните идеи на сайта на кампанията. Това ще ви даде възможност да участвате в конкурс с награди, осигурени от издателство „Изток – Запад“.

Следете и публикациите на сайта ни в рубриката „Как четат бащите“.