Тони Теллалов и дугулите на гости в ОУ „Любен Каравелов“ – Попово

Писателят Тони Теллалов гостува в ОУ „Любен Каравелов“ в град Попово на 29. март 2022 г. , за да представи книгата-игра „Дугулите и вълшебното листо“, написана в съаворство с Никола Райков. За срещата на автора с неговите верни почитатели разказва библиотекарката на училището и ръководител на читателски клубове от мрежата „Бисерче вълшебно“ – Антоанета Йорданова.

„В четирите срещи (с учениците от втори, трети, четвърти клас и читателския клуб), организирани от училищната библиотека, се включиха около 200 ученици. На своите читатели г-н Теллалов представи малките вълшебни същества дугулите и техните приключения в гората и града в търсене на вълшебното листо.“,

споделя Йорданова и продължава:

„Интересно е, че читателят има възможност да избира приключенията на героите и сам решава къде да ги изпрати. Книгата „Дугулите и вълшебното листо“ има 17 края с много различни истории, стикери и дугулско дърво. По негово подобие учениците от 2.в клас нарисуваха голямо дугулско дърво, на което децата лепяха своите вълшебни листа.“

Снимки: личен архив на библиотеката

За да изненадат Теллалов, учениците го посрещат с рисунки, пресъздаващи случки от прочетената книга. В замяна получават стойностен разговор, куп автографи и десетки писателски съвети, сред които:

„Една история е добра не когато дава много отговори, а когато предизвиква въпроси.“

„Дугулите и вълшебното листо“ е плод на съвместния труд на авторите Тони Теллалов и Никола Райков и илюстраторката Мая Бочева. Книгата е сред номинации за наградата „Бисерче вълшебно“ 2022 в категория „Изследователи“ (8-10 години).

Гостуването на Тони Теллалов поставя началото на „Похода на книгите“ 2022 г. в ОУ „Любен Каравелов“. За повече информация относно програмата на книжните дни в училището следете неговата страница във фейсбук.