„Тина и оркестърът“ запознава децата с инструментите от симфоничния оркестър

Тина става на осем години и се кани да отпразнува рождения си ден по много специален начин. Нейният чичо е диригент и ще я заведе на репетиция в градската концертна зала, а вечерта ще може да посети концерта с родителите си. На Тина й е разрешено да вземе дори любимия си котарак Силвестър, но разбира се, само на репетицията!

Когато Тина и Силвестър пристигат в залата, музикантите от оркестъра им показват инструментите, на които свирят. Тина научава много нови неща за устройството им и начина на свирене, а Силвестър е впечатлен, че инструментите могат да наподобяват чуруликане на птички или мечешко ръмжене.

След като е чула всеки инструмент поотделно, Тина успява да ги разпознае в общото звучене на оркестъра, ръководен от чичо й Тео.  Първото й посещение на симфоничен концерт е страхотен завършек на празничния ден. У дома тя заспива уморена, но щастлива. Тина трудно може да реши кой инструмент й харесва повече, но в едно е сигурна – съвсем скоро ще помоли чичо Тео да я заведе отново на концерт!

„Тина и оркестърът“ (изд. „Емас“) е първата образователна книга на Марко Зимса, който вече е добре познат на малките читатели у нас с книги като “Вълшебната флейта“, „Лебедово езеро“, „Сън в лятна нощ“, „Годишните времена“. Те са естествено продължение на богатия опит на автора в организирането на образователни концерти за деца, с които той гостува на реномирани сцени като виенските Мюзикферайн и Концертхаус или Залцбургския фестивал.

В „Тина и оркестърът“ музикалните инструменти са представени на ясен език по достъпен за децата начин, без излишно опростяване на информацията. По време на четенето децата могат да чуят и музикалните примери, включени в съпровождащия компактдиск. Веселите илюстрации на Винфрид Олгенорт допълват приятното впечатление и вдъхват увереност на малките читатели, че светът на класическата музика е отворен за тях.

Автор: Милена Златарова

„Тина и оркестърът“, както и останалите книги на Марко Зимса, можете да поръчате, от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.