Театър в куфар, премиера на екран

Детската литература изобилства от мишки с най-разнообразни занятия – готвачи, диригенти, летци…Джинджифила Розмаринова обаче изпъква сред всичките си миши събратя с отговорни професии. Защото призванието на Джинджифила е да бъде муза.

През 2018 г. писателката Цвета Белчева стана лауреат на наградата „Бисерче вълшебно“ в категория „Нещотърсачи“. Години след като отличихме книгата й „Тялото говори“ се роди нейната „Малка мишка в голямо приключение“. Книгата проследява патилата на Джинджифила от Голямомалково, която тръгва на поход с мисия да спаси детето на краля.

За да развали магията на отмъКщението, опашатата героиня минава през тайнствени лесове, среща любопитни създания и показва какво е кураж.

Но приключението на смелата мишка не свършва дотук. От неотдавна тя разхожда своя пътешественически куфар в „Театъра в куфар“ на Лети Живкова. Заедно с познайниците си – птицечовката Топчо, слона Спиро, жабата Кроасане Флумбибер – Джинджифила ще разкаже вълнуващата си история от сцената в джобен размер. В края на настоящата седмица ще се състои първото й представление на живо. Какво да очакваме?

Птицечовката Топчо – един от героите в постановката „Малката мишка в голямо приключение“.

Премиерата на спектакъла в миниатюра ще се проведе на 30.07. от 19:19 ч. За да можем да го гледаме и на морето, и на село, и по път, организаторите са предпочели да ни го представят в онлайн формат. Постановката ще се излъчи ето тук.

Допълнително събитие в програмата на „Театър в куфар“ е приложното ателие, с помощта на което ще създадем собствен декор и разиграем видяното. За по-лесното изработване на отделните елементи са предоставени материали за безплатно изтегляне, а на 31.07. от 11.11 ч. ще получим и инструкции за сглобяване на този адрес.

Едно от любимите ни неща е да изнамираме активности, които надграждат прочита и предизвикват децата да взаимодействат, творят и мечтаят. Споделяли сме ви информация за множество подобни случвания – изложби на приказни герои от папиемаше, работилници по строене на замъци, литературни маршрути. Ако и вие имате идея за (или сте инициатор на) събитие, свързано с детските книги, не се колебайте да се свържете с нас на адрес editors@detskiknigi.com.