Тайните на „Магическият елексир“

Четеш ли усилено „Детективи с машина на времето“? Разбра ли как да се включиш в „Читателска щафета 2“? Хмм, аз установих, че за съжаление май няма да мога да подам формата си за участие, защото съм на 13 и половина, но това не ме спира да пътувам във времето с детективите… също като теб!

Онзи ден реших да отскоча до Лоршкия манастир. Не за друго, но все не вярвам, като ми казват колко полезни били билките. И ти ли не вярваш, особено когато си болен и те тъпчат с чай? Предлагам ти да се хванем за ръце и да проверим сами как стоят нещата!

Точно такова недоверие като нашето проявява и Леон – трябва да пие билков чай вместо да си хапва вкусен сладолед! Но Юлиан разказва на приятелите си за интересната лекция на професор Муриати относно билките и…магическия елексир! Тайнствената напитка давала необикновена сила на притежателя си, но за да я направи, той трябвало да сключи сделка с дявола и да продаде душата си…

Тримата приятели и египетската котка Кия решават да проверят сами за какво става на въпрос. С помощта на Темпус децата се пренасят в манастира в Лорш, защото през  800 г., освен любимо място на владетеля Карл Велики, манастирът се слави като един от най-добрите центрове за изследвания в областта на медицината и ботаниката по онова време. Дали обаче магическият елексир се крие зад стените му?

Попадайки на желаното място в точното време, приятелите – детективи се хващат на работа в гостилницата на Венцел, за да си осигурят покрив над главата и прехрана. Тъкмо когато са напълно отчаяни, че вероятно няма да узнаят нищо за елексира, в една от стаите на гостилницата става убийство! То показва на трите деца правилния път – който знае за елексира, той не би се спрял пред нищо за него – дори и да убие човек! Но коя е тайната съставка на магическата напитка?

Ботанически градини, тайни проходи, нов опит за убийство и книга с черни магии… Доста напрегнато разследване очаква младите детективи, нали?

[club]