Стани част от магията на Амазонка: пътеводител за мечтаната ваканция

Вярваме, че нищо не е в състояние да събуди мечтите за екзотични пътувания, нови открития и вълнуващи приключения като добре написаните книги!

– Detskiknigi.com

Преди време, докато преглеждахме учебниците по география за 6. клас, с почуда установихме следното: изключително полезните и приятни уроци за Южна Америка не предизвикват никакъв интерес у повечето тийнейджъри. Стана ни тъжно, защото магията на този така далечен и екзотичен континент крие причудливи тайни зад завеси от гъсти лиани, ароматни орхидеи и странни животни.

Убеждението ни, че художествената литература преподава уроците по-добре от всички учебници на света, ни подтикна да ви разкажем в специален пътеводител за Южна Америка и река Амазонка, но през погледа на героите на Ева Ибътсън. В него ще откриете малка част от информацията, която подбрахме за вас с помощта на книгата “Мая, кралицата на Голямата река” (изд. “ЕМАС”).

Темите, които засегнахме в пътеводителя за мечтаната ваканция в Южна Америка, са полезни както за учениците, така и за възрастните. Докато четете за преживяванията на героите, неусетно ще научите любопитни факти за континента, за река Амазонка, за разнообразните животнски и растителни видове в Амазония и дори за град Манауш. Екзотичните храни от далечния континент представихме в контраст с английската кухня и, естествено, не пропуснахме да включим литературата, предпочитана от героите на Ева Ибътсън. В края на книжно-географското пътешествие ще откриете и предложенията ни за приятно прекарване в Южна Америка.

Тъй като държим да сме абсолютно откровени с вас, ще си признаем: много теми, посветени на книгата и на континента не намериха място на страниците на пътеводителя. Ще оставим вие да ги допишете в сърцето си!

Ето го и самия пътеводител: