Сладкото чудовище Лори

За по-малко от половин година Диана Александрова публикува 2 книги за деца. Дебютната й книга „Сладкото чудовище Лори“ (изд. Софтпрес) излезе през октомври миналата година, а по случай 8-и март 2022 г. представи на българските читатели втората – „Майчина обич“.

Лори е малко чудовище, изпълнено с желание и решимост да бъде страшилище, от което децата се ужасяват и бягат с писъци. Професионалните му амбиции са достойни за уважение, само дето Лори е с твърде не-чудовищен вид – пухкава козина, миловидна муцунка, очарователни очички и приятен глас.

Тези физически „недостатъци“ не отказват малкото чудовище и то непрекъснато се образова в библиотеката с тематични заглавия като „Как да бъдеш чудовище“, „Изкуството да бъдеш страшно чудовище“ и „Детските страхове“. Уви! Въпреки всичките му усилия никой не приема Лори за страшен и появата му предизвиква единствено умиление и усмивки. Докато отчаян, в тъмна мръсна уличка, не среща банда истински страховити чудовища.

Какъв е резултатът от срещата им, ще оставя да ви разкажат Диана Александрова и илюстраторката Алисия Янг.

„Сладкото чудовище Лори“ е очарователна картинна книга, подходяща за деца над 3 години. Тя дава оптимистичен и забавен отговор на въпроса как да победим страха и злото в три прости стъпки: 1. Песен 2. Усмивка 3. Прегръдка.

Освен повод за многократно разглеждане на илюстрациите, книгата може да стане и повод за разговори какво плаши детето и как да се справи със страховете си. С малко по-големите деца може да се добави и темата за това какво е да си различен, да не отговаряш на очакванията и как да потърсиш своя собствен път.

 

Вземете книгата с код с кауза DK19 от

Ozone.bg, Ние, децата! или Booklover.bg.

Когато купувате книги с този код, вие подкрепяте насърчаването на детското четене в България.