Силистра се включва в „Чети с мен“

Третото издание на националната кампания за насърчаване на четенето „Чети с мен“, която се провежда по инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев, ще се проведе на 11 юни. Основната част от дейностите ще се случат в Градската градина в Пловдив, където специален гост ще бъде принцеса Лаурентин, посланик на ЮНЕСКО по въпросите на грамотността и председател на фондация The Reading and Writing, но интересни събития ще има и в останалите градове на страната.

Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра ще се включи с четене в 11.00 ч. на 11 юни (събота) в обновения Дунавски парк на града. Откритата читалня ще бъде в две секции – „В света на приказките“ с библиотекарите от Детски отдел и „Да почетем заедно“ – за по-големите читатели.

Инициативата на президента Росен Плевнелиев се провежда с подкрепата на Община Пловдив, Министерството на образованието и науката, Асоциация „Българска книга“, Съюза на народните читалища, Българската библиотечно-информационна асоциация, фондациите „Глобални библиотеки“ и „Детски книги“, както и на сайтовете „Аз чета“, „Книголандия“ и Love Theater.

Повече информация за „Чети с мен“ можете да намерите в официалния блог www.chetismen.tumblr.com и на страницата на инициативата във Фейсбук – Чети с мен.