Сид Джейкъбсън гостува за премиерата на книгата си „Как да учим децата да учат – за да успяват“

Психологът и пионер в невролингвистичното програмиране (НЛП) Сид Джейкъбсън ще представи в София книгата си „Как да учим децата да учат – за да успяват“ на 5 октомври (сряда) от 18:30 ч. в книжарница „Хеликон Витоша“ (бул. Патриарх Евтимий 68).

Сид Джейкъбсън има докторат по клинична психология и е експерт в областта на невролингвистичното пограмиране повече от 35 години. Експерт е по приложение на НЛП в образованието и обучението и е автор на първата книга на тази тема, както и на четири други книги. Обучава и консултира професионалисти, учители и родители по целия свят.

От 70-те години на ХХ век педагози, психолози и политици непрекъснато подчертават необходимостта да се помага на децата наистина да се научат как да учат. Тази преломна книга е първата по рода си, която прави точно това. Ориентирана към родителите, които искат да насочат децата си в правилната посока, тя всъщност е наръчник, който стъпка по стъпка ще им помогне да научат децата си как да учат. „Как да учим децата да учат – за да успяват“ (изд. Дилок) е пълна с обяснения, упражнения, насоки, списъци за проверка и напътствия, за да помага на всяка стъпка от процеса.