Шестата конференция за приобщаващо образование събира специалисти, експерти и практици

Международната годишна конференция Приобщаващо образование 2018 – „Роли и взаимодействие в приобщаващото образование“ ще се проведе на 3-ти ноември 2018 г. в Националния дворец на културата с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и УНИЦЕФ България, съобщават организаторите от Център за приобщаващо образование. Това е шесто издание на форума, който обединява на едно място специалисти, експерти и практици от всички сфери на приобщаващото образование, за да обменят идеи и да споделят опит, приложим за техните колеги.

В първата част на конференцията ще бъдат изследвани теми, свързани с екипността, като лидерство по пътя на приобщаващото образование, приобщаването отвъд специалните образователни потребности, изграждането на училищните лидерски екипи за постигане на общоучилищен подход, приобщаване и равенство.

Във втората част вниманието ще бъде насочено към нарастващата нужда на аудиторията да дискутира директно и открито важните въпроси и предизвикателства пред приобщаващото образование в България.

Програмата включва два интерактивни дискусионни панела, в рамките на които по двама представители от четирите ключови заинтересовани страни в процеса на приобщаващото образование: учители, директори, специалисти и родители ще дебатират по важни теми, подбрани от Професионалната общност за приобщаващо образование и гласувани за най-актуални от аудиторията на конференцията. По време на дискусията ще може да се включи активно и цялата аудиторията: в залата и онлайн.

Предварителната програма на конференцията и формата за регистрация можете да видите тук.

Два дни преди конференцията, на 1 ноември 2018 г. (четвъртък), двама от международните лектори, проф. Дъглас Чийни и д-р Бриджит Уолкър от Вашингтонския университет, Сиатъл, САЩ, ще проведат еднодневен уъркшоп за учители на тема: „Как да създадем общност в приобщаващата класна стая“.