Седмица ни дели от първия Ден на книгите за Хари Потър

След осем години Нощ на книгите за Хари Потър е време любимото на всички фенове събитие да се премести в светлата част на денонощието. Освен в часовете, организаторите правят промени и в месеца на провеждане. Така новата дата за колективно отбелязване на Деня става вторият четвъртък на октомври (т.г. – 12.10.) наместо първият четвъртък на февруари.

Промяната цели този своеобразен празник на четенето и книгите да бъде още по-приобщаващ: Да запознае нови поколения читатели по целия свят с невероятните истории на Дж. К. Роулинг, да даде повод за среща и споделяне на любовта към тях, да привлече нови читатели към библиотеки, книжарници и читалища.

Тазгодишното мото на Деня е „Магически места“. Според последна информация, публични събития, свързани с Деня, ще се проведат в:

⚡️ ДОБРИЧ: 

14:30 ч., РБ „Дора Габе“ (събитието е предвидено за ученици от СУ „Димитър Талев“)

⚡️ ЛОВЕЧ: 

16:00 ч. , РБ „Проф. Беню Цонев“

⚡️ МОНТАНА: 

16:00 ч., РБ „Гео Милев“

Всички класове и клубове, работещи с книги, са поканени да организират свои инициативи, с които да отпразнуват Деня на книгите за Хари Потър. Ако сте ръководител и се вълнувате от мисълта за вълшебно тържество:

  • Разпечатайте точните покани за събитието (или просто надпишете подходящи картончета и ги украсете с малко магически стикери).
  • Идеи за покани можете да почерпите и от тук. В линка ще намерите още: съвети за облекло и украса, хрумки за нестандартни игри и, разбира се, за празнични храни и напитки. Не забравяйте да си забъркате бирен шейк!
  • В случай че празнувате в учебна група, хубаво е да се подготвите със сертификати за участие.
  • За по-дейните екипът на издателство „Егмонт“ е предвидил и пълен пакет с ресурси за незабравимо Хари Потър изживяване.

Желаем ви приятно забавление!

Снимка на корицата: Михаил Нилов