Скандал на олимпийските игри?!?

Измина един месец от началото на „Читателска щафета 2“. И ако всички книги от детективската поредица са много интересни, една от тях е специална.

Тя е свързана с настоящето по много специален начин и дори това лято разказаната история ще „оживее“, събирайки в Лондон хора от цял свят, обединени от посланието за мир, братстро, рвноправие, честни игри. Досетихте ли се? Даммм, за „Скандал на Олимпиадата“ ще ви разкажа – книгата, свързана по особен начин с днешните Олимпийски игри.

Ким, Леон, Юлиан и Кия, водени от желанието си да научат малко повече за известния древногръцки борец Милон, се отправят на дълго пътешествие с Темпус – чак до древна Олимпия. Още с пристигането си, приятелите опропастяват коварния опит за убийството на атлетите Милон, брат му Филанор и баща им Диотимос. Спасявайки тримата състезатели от стрелите на тайнствения убиец, децата намират подслон в страноприемницата на красивата, но подозрителна Елипа.

Нещастията сякаш преследват тримата атлети: отпадналостта на Филанор, счупването на колесницата на Диотимос, тайнственият палеж в работилницата… Съдбата сякаш се опитва да попречи на състезателите да спечелят заслужено Олимпиадата и да получат венци от свещеното маслиново дърво…

Но кой стои зад всичко? Дали красивата Елипа, която продава нощем тайни билки на най-големите съперници на атлетите? Или пък Клейтас и брат му – също състезатели от Кротон, съперничещи си с Милон за победата?

Истината е, че и в тази книга разбрах кой е виновникът най-накрая! Сюжетът ме държа в сериозно напрежение, но пък победата над лошите герои бе заслужено възмездие.

А вие? Съветвам ви ако някога отидете в Олимпия (макар, че днес са останали само останки от някогашните величествени постройки), непременно си направете състезание с приятелчетата на Олимпийския стадион. И ако ви хареса – спортувайте, за да донесете венци като Милон, само че за нашата собствена родина 🙂

[club]