„Сам вкъщи” – Коледата винаги е по-добра с Кевин

По празниците на пазара винаги се появяват множество детски книги. С наближаването на най-светлия празник, а именно Коледа, всички се втурват да купуват подаръци за малки и големи. А там, сгушена някъде сред множеството  пъстроцветни книги е онази книга, която е близка до сърцата на всички.

„Сам вкъщи” е емблематично заглавие на филм, който е познат на всяко пораснало дете. А сега всички пораснали могат да се върнат назад в детството и да зарадват своите деца. Книгата „Сам вкъщи” на американския писател Джон Хюз излезе на българския пазар под логото на издателство „Сиела”.

Тя е детска книга, която учи най-вече на това, че трябва да внимаваме какво си пожелаваме. Покрай главоблъсканицата свързана с празниците, Кевин бива пренебрегван от цялото си семейство. Тогава си пожелава и нещо много обикновено – цялото му семейство да изчезне, за да може той да играе на воля из къщата. На следващата сутрин се събужда и какво да види – всички са заминали, с малкото изключение, че са забравили за него.

Малката идилия на Кевин бързо бива нарушена от двама крадци. Дали малчуганът ще се справи с тях и ще успее ли да ги победи в собствения си дом… Джон Хюз майсторски разказва този любим на няколко поколения сюжет.

Благодарение на магическите илюстрации на Ким Смит, книгата оживява в ръцете на читателя. Преводът на Христо Блажев спомага за лесното четене и не създава никакви затруднения при разбиране на сюжета на книгата.

„Сам вкъщи” е прекрасна книга както за деца, така и за възрастни. Тя успява да върне читателя в онези детски години, в които с нетърпение е очаквал коледните празници, знаейки, че ще може да гледа отново едноименния филм. А за всяко дете, книгата се превръща в невероятно приключение, изпълнено с желание, множество капани и най-вече едно борещо се с двама крадци момче.

Купете книгата с отстъпка от 10% от Ozone.bg с код DK19.

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и ревюираме книги за Вас.