Проблемите се решават с…ментова целувка

Всеки има нужда да се поглези понякога. Особено ако ситуацията, в която е изпаднал, е наистина отвратителна. Напрегнат ден, съсипани мечти, разбито семейство… Единствено топла вана с ароматна бомбичка може да оправи нещата. И добри идеи. И нови приятели, които да повярват в теб!

„Ментова целувка“ – първата книга от новата момичешка поредица „Под дъгата“ (изд. „ФЮТ“) предлага на тийнейджърките да надзърнат в света на Аби. Тя е обикновено момиче, което за една нощ се превръща от ученичка в скъпо училище и къща в хубав квартал в член на разбито семейство без жилище и без пари. Заедно с майка си и двете си сестри Саф (Сапфир) и Грейс, Абигейл Грийн ще трябва да се научи да живее напълно нов живот. Но как да се измъкнеш от блатото, когато неприятностите те следват като буреносен облак, а баща ти се е сврял в миша дупка?

Трудностите, през които героинята преминава, затвърждават максимата, че онова, което не те убива, те прави по-силен. Макар и съкрушена, Аби успява да се сприятели с Бен и Самър, да се влюби в Марко и да извади семейството си от вцепенението, в което е изпаднало. Спасителният пояс се нарича салон за красота „Под дъгата“!

Забелязали ли сте, че когато вземете важно житейско решение, нещата сякаш се нареждат сами, за да изпълните мечтата си? Тъкмо това показва и авторката Кели Маккейн, докато ни води след Аби и създаването на най-прекрасния салон за красота, от който уханията на ръчно направени сапуни, кремове за тяло и парфюмни масла галят сетивата и събуждат мечтите, а проблемите се изглаждат като с вълшебна пръчица…

Поредицата „Под дъгата“ обещава да бъде наистина вдъхновяваща. По достъпен начин авторката представя съдбата на героите, с които все повече момичета са в състояние да се отъждествят. Докато си обграден от удобства, често сетивата ти са притъпени, а гениалните идеи дремят, неспособни да изплуват на повърхността. Ако пък се сблъскаш челно с трудностите, често се превръщаш в развалина. Кели Маккейн показва как проблемите могат да мотивират, да предлагат вълнуващ нов живот и да изграждат силни личности.

Книгата „Ментова целувка“ е изключително подходяща за момичетата-романтички. Сюжетът не е непредсказуем, но пък е доста разчувстващ. Според мен има и една много полезна особеност – със сигурност ще вдъхнови младите дами да разгърнат творческите си заложби и да бъдат предприемчиви.

Автор: Вал Стоева