Принцеса Лилифее организира бал за всичките си приятели

Един скучен следобед в двореца принцеса Лилифее решава да разгледа кутията си със спомени. Мисълта за отминалите приключения й навява спомени за старите й приятели, които не е виждала отдавна. За да поправи това, принцесата-фея решава да организира голям бал с помощта на приятелите си от двореца. Списъкът с гостите е дълъг, а времето за  подготовка е ограничено!

Настъпва дългоочакваният ден на бала и всичко се случва точно по план. Лилифее обаче изобщо не е щастлива – най-дългоочакваният от нея гост – синът на Ледената кралица Владимир, – така и не се появява на бала. Защо го няма Владимир и ще успее ли Лилифее да се забавлява на бала, ще разберете от самата книжка.

„Принцеса Лилифее и балът на феите“ (изд. „ФЮТ“), както останалите книжки от поредицата, не само разказва една приказна история, а носи в себе си и няколко поуки. Младият читател ще разбере, че човек винаги може да разчита на помощта на истинските си приятели; че външният вид и социалното положение не могат да представляват пречка за доброто прекарване, а в по-сериозен план, и пред любовта между двама души (или в нашия случай – малка принцеса-фея и чуждестранен принц.)

Книжката е в типичната за поредицата квадратна форма и с твърди корици. Тя е сътворена от тандема Моника Финстербуш и Буркхарт Нупеней. Цветните илюстрациите са красиви и изключително богати, а всяка страница е допълнително украсена с релефни брокатени елементи, което се харесва на малките читателки и развива тактилните умения. Шрифтът е едър, с голямо междуредие, което е важно, за да бъде добре приета една книга от децата.

Всяка малка принцеса знае, че към всяка книжка от поредицата за Принцеса Лилифее има и малък подарък за нея. А тъй като всички деца много обичат подаръците, първата им работа винаги е да открият приложената изненада. От вътрешната страна на задната корица на „Принцеса Лилифее и балът на феите“ ще намерите класическо розово домино, с което да се присъедините към бала на феите, както и малък пощенски плик с размери 2 х 3см. Пликът е държан от двете благородни мишки-придворни дами Клара и Сидни, облечени с елегантни рокли с множество волани и корони. В плика е скрита малка бележа, която гласи:

„Скъпа принцесо … !

С радост те каним на бала на Лилифее. Сложи си тази красива маска и тръгвай.
Приятно забавление!

Комитет за бала на феите“

Никой не би могъл да устои на такава покана, така че ще се чакаме на бала на феите!

Принцеса Лилифее е позната на малките читатели в цял свят. Поредицата за нея включва десет книжки, преведени на множество езици. Мърчъндайзингът на поредицата включва още аудио книги, телевизионни серии, анимационен филм и пр.

А ако Ви харесва „Принцеса Лилифее и балът на феите“ (изд. „ФЮТ“), то непременно трябва да прочетете както „Принцеса Лилифее и сърничката Рике“, така и „Принцеса Лилифее и омагьосаният цирк“, в които ще откриете част от другите приключения на известната принцеса-фея.

Автор: Рада Тилкова