Премиера на вимелбух изданието „Зима на улица „Черешова“

В последните години илюстрованите издания за деца преживяват своя подем. Дискусиите за важността и спецификите на детската илюстрация проправят път на темите за картинните книгинемите книги и книгите от типа вимелбух (наричани още „гъмжащи“). Все повече са издателствата, които се престрашават да добавят подобни заглавия в портфолиото си и да отворят дума за техните предимства. Сред тях е и изд. „Колибри“.

През октомври почитателите на Ротраут Сузане Бернер ще видят любимката си в нова светлина. Световноизвестната илюстраторка, позната у нас с поредицата си за зайчето Чарли, ще бъде представена с още една книга, този път от вида вимелбух. Със „Зима на улица „Черешова“ Бернер ще ни потопи в атмосферата на едно чаровно градче в очакване на Коледа. Официалната премиера ще бъде на 22.10. (неделя) от 16:00 ч. в научно-образователния център „Музейко“.

„Зима на улица „Черешова“ е първа от серията гъмжащи книги за сезоните, които предстои да излязат у нас. За нейната история, нейните особености и за хилядите възможности за игра, скрити между страниците, ще разкаже Вал Стоева, председател на фондация „Детски книги“. Тя ще сподели с родителите как да насочат децата си да открият различни начини за взаимодействие с книгата спрямо интересите и възрастта си. Събитието е подходящо както за най-малките, проявяващи интерес към цветове и форми, така и за по-големите деца с изградено отношение към книгите.

Вимелбух са картинни детски книги без текст, изпълнени с безброй детайли и сюжетни линии. Тяхната цел е да развият въображението, концентрацията и визуалната култура на децата. С какво още могат да бъдат полезни на малкия човек прочетете в новата ни статия по темата.