Празнуваме „Нито ден без книжки“ с фестивал на детското четене

Тази пролет онлайн общността „Нито ден без книжки“ ще отбележи своя пети рожден ден. За краткото време, откакто съществува, НДБК успява да обедини хиляди творци, издатели и родители около каузата на книгите. За годишнината от създаването на общността основателят й Пирина Воденичарова организира двудневен Фестивал на детското четене. Основната му цел е да отвори пространство за живи срещи, полезни разговори и споделени моменти за всички почитатели на детската литература.

Фестивалът ще започне на 23. март с дискусия, водена от председателя на „Детски книги“ Валентина Стоева.

Той ще продължи през целия уикенд от 11:00 ч. до 19:00 ч. в залите на „SOHO Sofia“ (ул. „Искър“ 4). Инициаторите предвиждат множество събития за деца и родители, както и изложба на български илюстратори, свързани с детските книги. По-долу ще откриете пълната програма на фестивалните прояви.

Освен дейности за малки и големи, Фестивалът ще предложи и селекция от книги на издателствата „Timelines“, „Пан“, „Дакелче“, „Клевър Бук“, „Таралеж“, „Хермес“, „Робертино“, „Мармот“, „Ракета“, „Българска илюстрация“, „Пурко“, „Книгозавър“, „Carrot“, „Рибка“, „Така започна всичко“, „Туй Онуй“, „Панда“ и „Фют“. Схемата на щандовете е достъпна за изтегляне от тук.

Партньори на първия Фестивал на детското четене са „Ozone.bg“, „Crouton“, „Захарчо и Карамелка“, „Freshko“, „Ателие за приказки“. Специален медиен партньор е фондация “Детски книги”.