Последният нинджа на света е на… 10!

Младото издателство „Кръг“ поставя успешно начало на портфолиото си с детски книги с „Момчето нинджа“ на австралийския писател, актьор, продуцент и комик Ан Доу. Книгата е част от цяла поредица (3 книги до момента) и разказва за смотания Нелсън Кейн, който навръх десетия си рожден ден разбира, че е последния нинджа на света и от него се очаква да спасява хората от разни вманиачени злодеи, които искат да затрият градчето Дък крийк.

Всичко това звучи много добре, докато не се оказва, че момчето трябва да се справи с гигантски тирано-паяци при положение, че има фобия от най-обикновени паяци. За капак Нелсън има проблеми да повярва в нинджа способностите си и да се справи със страха си. Защото, вярвате или не, нинджа уменията не ви правят безстрашни автоматично.

„Момчето нинджа“е чисто забавление без никакви особени претенции. Историята на невзрачния Нелсън Кейн е колкото предвидима, толкова и симпатична. Навярно всяко дете мечтае един ден да се окаже герой със суперсили и винаги е готово да съпреживее подобна история чрез книга. В случая допълнителен плюс са симпатичните второстепенни герои като откачената баба изобретателка и вечно гладният братовчед Кени, който макар и досаден, съвсем не е страхлив.

Книгата е осеяна с илюстрациите на Джереми Лей, които допълват текста и правят четенето по-лесно и бързо. Преводач е добре познатата детска писателка Юлия Спиридонова, която е уцелила разговорния стил на 10-годишните тайни нинджи. Всичко това прави книгата особено подходяща за неуверени или неохотни читатели, които се препъват в по-сложни текстове.

Ако все пак сте от възрастните, които се тормозят, когато в една книга няма поука, бъдете спокойни. „Момчето нинджа“ има хубави послания и за радост те са представени ненатрапчиво. Като например:

„Да бъдеш смел означава да имаш КУРАЖА да продължиш напред.“

„Понякога най-доброто оръжие са собственият ти ум и тяло.“

„Момчето нинджа“ е само първата част от поредица, така че искрено се надявам да видим и следващите части на български.

Вземете книгата от Ozone.bg с код DK19. 

Когато купувате книги с този код, помагате и на нас да продължаваме да четем и препоръчваме книги за Вас.