„Пътуващото сандъче №7” зарадва над 400 врачански деца

В последният ден от „Походът на книгите 2016” във филиала на РБ „Христо Ботев” – Враца гостуваха децата от ОДЗ „Зора”, група „Звездица”. Те са последните маратонци, включили се в кампанията за насърчаване на децата от Враца от ранна възраст към четене. С голям интерес малчуганите слушаха приказката „Болен здрав носи” и разглеждаха  книжките от „Пътуващото сандъче №7”.

По време на Маратона на четенето от 2 до 23 април 2016 книжките пътешественици от „Пътуващото сандъче №7”, съпътствани от различни инициативи и мероприятия, успяха да зарадват над 432 читатели и посетители на филиала на РБ „Христо Ботев” в ж.к. „Дъбника”.

„Пътуващите сандъчета“ е проект на Българската библиотечно-информационна асоциация и се реализира с подкрепата на фондация „Детски книги”. Идеята на проекта е модерни детски книги да пътуват из библиотеките в страната, да бъдат на разположение на читателите за определен период от време (45 дни), а след това да продължават към следващото населено място, дало своята заявка за получаване на пътуващо сандъче.