Първи въпроси и отговори. Откъде идват бебетата?

Темата за бебетата рано или късно се появява в детския дневен ред. Как се появяват в корема на майката? Колко време прекарват там? Всички бебета ли „стават“ по еднакъв начин – дори и тези на животните? Ако се чудите как да задоволите детското любопитство, заложете на енциклопедията с капачета „Първи въпроси и отговори. Откъде идват бебетата?“ (изд. „ФЮТ“).

В книгата с твърди картонени корици и страници ще откриете опростена информация, напълно достатъчна като за първи сблъсък с темата за бебетата. С помощта на пъстрите илюстрации децата ще добият представа как се заражда не само човешкият живот, но и този на животните, насекомите, влечугите.

Шестте разтвора покриват най-често срещаните детски въпроси: откъде идват бебетата, как се създават, след колко време се раждат, от какво имат нужда, как растат. Кратките отговори са тъкмо като за децата на възраст 3-5 години, а някои от тях вероятно ще изненадат и възрастните (напр. как се оплождат рибите).

Освен с много картинки, енциклопедията е оборудвана и с множество капачета, даващи възможност на родителя да чете диалогично с детето си. Така прочитът се превръща не само в игра, но и в мощен стимулатор на детската мисъл.

С Даниел (почти на 4 г.) прочетохме тази книжка след „Бебето в корема на мама“ (изд. „ФЮТ“). Тъй като интересът му по темата е огромен, картинната енциклопедия не му предложи много нова информация за появата на човешките бебета, но за сметка на това го впечатли появата на животните и влечугите. Играта с капачетата беше бонус и за двама ни, а възможността да се правят препратки както към други книги за бебета („Защо? Какво? Как? Нашето бебе“, „От какво се прави бебе?“), така и към „Много гладната гъсеница“ на Ерик Карл, помогна не само да затвърдим познанията му по въпроса, но и да развием наблюдателност, да стимулираме асоциативно мислене и да се качим още едно стъпало нагоре в областта на науката.

Автор: Вал Стоева