Откриватели: Човешкото тяло

Като родители често ни се налага да отговаряме на безкрайни детски въпроси по какви ли не теми, а едно от най-дразнещите за мен неща е, че често не знам как да отговоря на привидно прост въпрос. Например, „Защо небето е синьо?“ или „Защо когато се въртим ни се завива свят?“. Отговор на първия въпрос можете да намерите в „Моят първи Larousse на въпросите“, а на втория в енциклопедията „Човешкото тяло“ от поредицата „Откриватели“ (изд. Фют).

Книгата е подходяща за любопитковци над 4 години и информацията е удобно разделена на отделни рубрики – Хранене, Дишане, Кости и мускули, Мозъкът, Сетивата, Порастване и здраве. Всяка от темите заема един разтвор и предоставя основна информация в кратки изречения. Децата буквално и преносно отварят врати към знанията за човешкото тяло с множеството капачета, които крият допълнителна информация или отговори на вече поставени въпроси.

За да стане четенето още по-интерактивно, в разтвора за сетивата са включени предложения за забавни игри, с които децата да проверят сетивата си. В края на енциклопедията ще намерите и допълнителни интересни факти за човешкото тяло.

„Откриватели. Човешкото тяло“ е малък формат, с твърди корици, което я прави подходяща за многократно разглеждане/четене – самостоятелно от децата или пък съвместно с възрастен. Гарантирам, че и вие ще научите нещо ново. Например, знаете ли кой има повече кости – детето или възрастният?

Автор: Лора Филипова