Отбележи 1-ви юни с „Как да бъда ЯК“ и „Игрите на 90-те“

На 1-ви юни създателите на комикса за спорт и здравословно хранене „Как да бъда ЯК“ и „Игрите на 90-те“ отправят послание към децата и техните родители за ползата от спорта и здравословния начин на живот. Празникът, изпълнен с игри, музика, състезания и награди, ще се проведе между 16:00 и 21:00 часа в Арена София, Столичен Колудрум и Борисова градина.

Събитието е благотворително и всички средства, събрани от символичния вход от 1 лев, ще бъдат дарени на кампанията за закупуването на първата детска неонатална линейка, която „Капачки за бъдеще“ организират.

Подробна програма на събитието можете да видите тук.

“Как да бъда ЯК” (БГ Книг@) е чудесен помощник в усилията на родителите да накарат децата да спортуват повече и да водят по-здравословен начин на живот. Автори на книгата са Богдан Василев и Михаил Баленков, а комиксовите илюстрации са на Пламена Пеева.

Mихаил Баленков има юридическо образование и е завършил курс „Level 3 in Personal Training“ във Великобритания. Работи в света на гражданското и търговското право, както и като персонален треньор за „Live to Lift“ през част от свободното си време. Създател е на българската марка „Wear History“, произвеждаща облекла, посветени на България и българската история.

Обича да яде… много вкусна храна и много, много сладки неща!

Богдан Василев, по-познат сред хората като Бобо, по образование е дипломиран кинезитерапевт. От 8 години се подвизава във фитнес средите като обикновен МУТАНТ, а от 5 – и като персонален треньор в екипа на „Live To Lift“. Занимавал се е професионално с баскетбол, а между дрyгото и с какви ли не спортове.

Много обича забавлението и смята, че то може да се комбинира с всеки от здравословните навици, на които учи хората – а именно – хранене, движение, почивка. Все още се опитва да се откаже от навика да яде по една тава торта за десерт. Обича да пътува и да опознава нагласите и традициите на различните култури.