Още 8 истории за приятелството и разни други неща

След „Аз искам да бъда… 7 истории за приятелството и разни други неща…“ тандемът Цвета Белчева (автор) и Радостина Пенева (илюстратор) са ни приготвили още 8 уютни и забавни разказа във втората си книга.

„Аз искам да бъда… 2“ ще ви срещне с няколко палави пуйчета, мързеливо тролче, мишок разказвач на приказки, малко облаче с големи мечти и една твърде търпелива планина. Малко тъжната история на пеперудата и жабата от първата книжка, тук има своето оптимистично продължение. Хората са главни герои само в „Голямата битка“, а присъствието им в „Приказка за планината“ е като разрушители на природата и равновесието. Няма как да не спомена и моя любимец генерал Сополков и историята за неговите любовни несгоди, които много ме забавляваха.

С кратките истории, шарените си герои и чувство за хумор Цвета Белчева привлича вниманието на малките читатели, а пъстрите и усмихващи илюстрации на Радостина Пенева правят удоволствието от четенето още по-голямо. Лесно е да се засмеете на пакостите, мързела, любовните терзания и битките за откраднати сладкиши. Лесно е да се възхитите на мечтите, упоритостта и неочакваното приятелство. Докато ви забавлява обаче, авторката ви оставя възможност и да се замислите за непослушанието или неразумното експлоатиране на природата. Или пък за това, че никоя вълшебна машина не може да замени истинския лов на приключения и въображението.

Всичко това превръща „Аз искам да бъда… 2. 8 истории за приятелството и разни други неща“ в чудесна възможност да общувате с децата си по важни теми без да се лишавате от насладата от добре разказаните истории.

Автор: Лора Филипова