Последната книга на Роалд Дал с ново издание през септември

Penguin Random House обявиха, че на 7 септември ще излезе ново издание с твърди корици на последната книга на Роалд Дал, съобщава The Bookseller. Денят на Роалд Дал ще бъде отпразнуван по традиция на 13 септември с много тематични забавления именно книгата “Billy and the Minpins”, която все още не е издавана в България.

Повторно илюстрираната книга, чието оригинално заглавие е “The Minpins”, ще бъде с черно-бели илюстрации на Куентин Блейк и ново заглавие. Първото издание на книгата с илюстрациите на Патрик Бенсън все още е налично и ще може да бъде намерено в книжарниците редом с новото.

Книгата проследява историята на смелия Били, който спасява от страховито чудовище малки човечета, живеещи в дърветата. Тя е едно от по-малко известните произведения на автора, но включва един от най-известните му цитати: “И най-вече гледайте с искрящи очи целия свят около вас, защото най-големите тайни са скрити на най-неочакваните места. Тези, които не вярват в магията, никога няма да я открият.

Penguin Random House обявиха за първи път новото издание през февруари. Изданието е и първият случай от 20 години насам, в който Блейк илюстрира нов герой на Роалд Дал.

“Бях много щастлив, когато ме помолиха да илюстрирам новото издание на “Billy and the Minpins”. Чувствам, че това е крайъгълен камък в нашето сътрудничество.”,

казва Блейк и добавя относно изданието с илюстрациите на Патрик Бенсън:

“Винаги съм се възхищавал на работата на Патрик и съм много доволен, че двете издания ще стоят едно до друго, достигайки до читатели от всички възрасти. Новото издание има около 50 страници с черно-бели илюстрации, което означава, че се насладих неимоверно много на детайлите около приключенията и подвизите на Били и човечетата в загадъчната гора.”

Организаторите на Деня на Роалд Дал, който се чества по целия свят на рождената дата на автора, обявиха, че излизането на новото издание ще бъде свързано с споредица от събития и дейности. Празникът ще “предизвиква младите хора да повярват в магията (#believeinmagic) в съответствие с темата на “Billy and the Minpins”. Музеят на Роалд Дал пък ще представи специална изложба с илюстрации от книгата и оригиналния ръкопис, както и тематични маршрути на открито.

Английската издателска къща за персонализирани детски книги Wonderbly също обяви, че ще си сътрудничи с агентите на литературното наследство на Роалд Дал за ново издание на “Чарли и шоколадовата фабрика”, което да бъде пуснато на 13 септември. Това е първото разрешение за създаването на нова книга с един от най-обичаните герои на писателя.