Настолна игра с малкото таласъмче продаде над четвърт от тиража си за 5 дни

Само 5 дни след обявяването на настолната игра „Таласъмски истории“ на Никола Райков тя реализира предварителни продажби за над 600 броя и повече от 25% от тиража й вече е изчерпан. Резултатите са съпоставими с някои от най-популярните световни настолни игри.

Играта с добре познатото на българските деца приключенски настроено таласъмче е дело на Никола и неговия екип. Тя е частично базирана на книгата-игра „Голямото приключение на малкото таласъмче“, която е носител на множество награди и до момента е продадена в над 10000 екземпляра в страната.

„Таласъмски истории“ е семейна кооперативна игра, в която играчите не се съревновават помежду си, а трябва да действат отборно, за да постигнат целта си. Вълшебният лабиринт от над 500 игрални полета е дело на Мая Бочева. Той отвежда играчите на приключения из познати и непознати места в 4 игрови зони – Голямата планина, Дълбоката река, Тъмната пещера и Омагьосната гора. Комплектът включва още и 40 игрови карти, 33 специални предмета, 4 таласъмски карти, фигурки и зарчета, борд за отчитане на времето и дори автентична старинна монета и ювелирна торбичка от кадифе.

„Беше предизвикателство! Трябваше да работим с 5 различни производителя, за да реализираме визията ми, така както исках. Доволен съм от крайния резултат. От години имах идея за този проект и ето, че най-после успяхме да го осъществим. Вдъхновяващо е да се види с каква ентусиазъм реагират родителите и децата.“ споделя Никола Райков.

Никола Райков е от най-популярните и обичани детски писатели в последните години. Автор е на приказките-игри „Голямото приключение на малкото таласъмче“, „Още по-голямото приключение на малкото таласъмче“, „Добросъците“ и „Приказка от два свята“. „Добросъците“ му донесоха статуетка в категория „Иноватори“ на Наградата за най-дожра детска книга „Бисерче вълшебно“ 2017, а Никола е носител и на престижната награда за детска литература „Константин Константинов“. Всичките му книги са налични безплатно в електронен вид на сайта.