Нарисувай си овца и се докосни до магията на „Малкият принц“

„Малкият принц“ на Антоан дьо Сент-Екзюпери е една от най-обичаните книги за всички времена. По нея има дори филми, анимационни адаптации, учебни помагала и какво ли още не. Но един изцяло български продукт, съчетаващ в себе си магията на Екзюпери с творческите занимания, е книгата за игра и оцветяване „Нарисувай ми овца“ (изд. „Сиела“).

Разработена от талантливия художник и илюстратор Дамян Дамянов, тя ще ви изненада с интересните си предложения за игри, оцветявки и занимавки. Докато решават предложените задачи, малчуганите ще бъдат толкова запленени от малкия принц, неговата роза и лисицата, че след това на един дъх ще прочетат и книгата на френския автор.

„Нарисувай ми овца“ е чудесен вариант за привличане на интереса на малчуганите към произведението със статут на класика, което често отблъсква учениците. И понеже ние от Detskiknigi.com обичаме добрите проекти, посвещаваме времето от 19.01. до 24.01.2016 г. на книгата на Дамян Дамянов. В този период можете да видите ревю, интересни предложения за занимавки, някои от най-вдъхновяващите цитати (в обновения превод на Валентина Бояджиева, изд. „Сиела“) и още изненади. 

Без награди също не може, нали? Ако искате да си спечелите един от петте екземпляра на книгата „Нарисувай ми овца“, можете да го направите в играта ни „Отговори и спечели“. Единственото условие е да дадете отговор на въпроса: „Ако Вие имахте 53 минути за пропиляване, какво бихте направили с тях?“.

Следете всички интересни новини и материали на страниците на Detskiknigi.com и не забравяйте:

„Най-важното е невидимо за очите.”