Младши книжари четат своите любими книги в кафе-книжарница Orange Book Cafe

Тази пролет във верига книжарници Orange Center април е Месец на детската книга. Основните участници в инициативата – младшите книжари, вече бяха специални гости за 2 април, Международния ден на детската книга, в някои от ккнижарниците Orange в София. Тази събота, 22 април, те ще четат откъси от свои любими книги от 10 часа в уютната кафе-книжарница Orange Books Cafe на ул. Граф Игнатиев 18, ет. 4.

В рамките на час и половина малките посетители на събитието ще имат възможността да споделят с останалите откъс от любима своя книга и да разкажат защо именно тя е ги е впечатлила най-силно.

„Обмяната на опит и лични впечатления между децата е много ценна и ние вярваме, че един от най-страхотните начини дете да срещне следващата си любима история е именно като получи препоръка за нея от друго дете. Затова правим всичко възможно да създадем среда, в която най-малките читатели да се чувстват комфортно, спокойно и свободно“, казват от Orange Center.

Кампанията се подкрепя и от „Аз чета“ и „Детски книги“, както и издателства Хермес, Фют, Емас, Точица, Егмонт и Софтпрес.