Месец на детската книга в книжарници Orange

Като истински приятели на детските книги книжарници Orange обявяват целия април за Месец на детската книга в Orange. Основно участие в празниците ще имат младшите книжари, които ще бъдат специални гости на 2 април – Международният ден на детската книга – в Orange Center The Mall, Serdika, Ring Mall, Paradise и книжарница Граф Игнатиев от 14 до 17 часа.

Това са децата, участвали в кампанията „Стани младши книжар в Orange“ през 2016 година, чиято задача ще бъде да препоръчват книги на свои връстници (а и не само), да помогнат на клиентите да изберат по-лесно подходяща книга за дете и да покажат на повече деца, че четенето и прекараното време с книги е ценно, забавно и вълшебно. Специална изненада за най-малките клиенти на веригата книжарници в работните часове на младши книжарите ще са подаръци от изд. Фют, Хермес, Егмонт и Orange Books.

На 22 април (събота) от 10 часа в кафе-книжарница Orange Center (ул. Граф Игнатиев 18) пък ще се проведе четене на детски книжки от деца. Щафетата ще поведат отново младши книжарите, а всеки гост е добре дошъл да се включи и да прочете откъс от свое любимо детско произведение.

Освен тов в рамките на април в блога на Orange Center ще бъде отделено специално внимание на най-интересните нови детски заглавия и на хората, които правят съществуването на най-интересните заглавия възможно.  В блога ще се запознаете със сестрите Мая и Моте, с леко шантавия професор Еразмус, с книгите на Холи Уеб, с дневниците на една нинджа, със страхотните и леко страшни истории от поредицата Goosebumps  и още много, много други. Освен това ще разберете кои са любимите поредици и автори на младши-книжарите (от едно птиченце дочухме имената на Тахере Мафи, Рик Риърдън, Джон Грийн).

Ще видите поредица и от видеоклипове, в които главни герои са издателите. Първа за работата си по любимите си заглавия ще разкаже винаги усмихнатата Йоана Ванчева от изд. Емас, която ще бъде последвана от чудесните книжни хора от екипа на изд. Софтпрес.

За повече информация за събитиято по време на Месеца на детката книга следете facebook страницата на Orange Center.

Партньори на инициативата са издателствата Фют, Егмонт, Хермес, Емас и Софтпрес, както и сайтовете „Аз чета“ и „Детски книги“.