Мая Бочева с три майсторски класа за създаване на книги с игри

По-малко от месец след като получи годишната награда на Литературна мрежа за деца, илюстраторката Мая Бочева – Уики обяви, че ще зарадва верните си почитатели с няколко майсторски класа. Класовете ще се проведат през февруари в Музея за история на София (Ларгото) и ще бъдат със свободен вход. Те ще са подходящи както за индивидуални, така и за групови посещения, а в края им всеки желаещ ще може да се сдобие и с най-новата книга на Уики – „Как да върнем пчеличките?“. Присъединете се към майсторския клас:

I. На 13.02.2023 г. (понеделник) от 10 ч. до 11 ч.

Фон на събитието ще бъдат големи пана с илюстрации от книгата на Мая Бочева. Участниците ще могат да се разхождат сред тях, да ги разчитат и да изпълняват различни предизвикателства, а авторката ще разясни процеса по създаването им.

Събитието е подходящо за деца между 5 и 12 години.

II. На 13.02.2023 г. (понеделник) от 11 ч. до 12 ч.

Присъстващите ще сглобят свои книги с игрови елементи. Канцеларските материали са подсигурени от организаторите.

Събитието е подходящо за деца между 5 и 12 години.

III. На 16.02.2023 г. (четвъртък) от 16:00 ч.

Бочева ще демонстрира технологията, по която създава книгите от поредицата на „Туй-Онуй“, така че те да оживеят в анимационни филмчета. Освен в анимация, приказките ще бъдат претворени и в дигитални книги. Децата ще разберат как се издава книга, как се прави книжен тийзър, какви са спецификите при работа по такъв проект.

Майсторският клас ще се хареса на деца от 14 до 18 години.

– – –

Книгата „Как да върнем пчеличките“ е номинирана за тазгодишната награда „Бисерче вълшебно“ в категория „Нещотърсачи“. Кои са останалите претенденти за статуетката в графа „нехудожествени книги“ можете да разгледате от тук.

Местата за майсторските класове се запълват бързо! За да сте сигурни, че ще успеете да се включите, запишете се предварително на адрес office@tatcreative.com

Събитията се състоят благодарение на финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Илюстрация на корицата: Мая Бочева – Уики