Магическият свят на Дядо Коледа

Санта Клаус, Синтерклаас, Пер Ноел…Много причудливи имена на един-единствен човек с бяла брада, червени дрехи и чувал с подаръци. И ако малки и големи познават белобрадия Дядо Коледа, вероятно не всички знаят тайните от неговия магичен свят. Затова днес, с помощта на „Дядо Коледа: магическият свят на Санта Клаус“ на изд. „ИнфоДАР“, ще ви поканим да седнете в шейната и ще потеглим към Северния полюс. Готови?

В дебелата книга с лъскави корици се разказва за всичко, свързано с живота и работата на обичания старец: за Северния полюс и неговите обитатели, за тайнствената вълшебна къща на Дядо Коледа и за обитателите й, за помощниците-елфи и дори за елените.

Знаете ли как пристигат писмата при добрия старец? А как той преценява кой да получи мечтания подарък и кой – не? Хмм, това и аз не го знаех, но надзъртайки в работилницата, останах повече от очарована. При Дядо Коледа не стават никакви грешки!

Друг любопитен факт, който не ми беше известен е, че елфите пътуват на юг към родните си гори през пролетта, а началникът им е Великият елф. Вие знаехте ли го? Освен това разбрах как мога да стана помощник на белобрадия старец…стига да бях малко елфче! Е, за съжаление не съм, но пък нищо не ми пречи да пробвам да изпека коледните сладки с парченца шоколад на г-жа Клаус.

Как коя е г-жа Клаус? Ама моля ви се! Тя е съпруга на Дядо Коледа и без нея празникът не би могъл да се състои! През цялата година г-жа Клаус надзирава подготовката за празничната нощ и планира всичко: от работата в работилницата, през стаята с писмата, та чак до кухнята и зеленчуковата градина. Да, от книгата ще разберете как се отглеждат зеленчуци в Арктика.

Confused

Друго нещо, което винаги ме е тормозело – никога не успявах да запомня от песничките имената на елените. А само с един Рудолф не мога да се излагам… Но сега вече ги знам: Рудолф със специалния нос, Дансер, Виксен, Прансер, Дашер, Донер, Блитцен, Комет и Кюпид. Кой от елените какъв е можете да прочетете в книжката. Ще се запознаете и с техния треньор и дори ще можете да поседнете в специалната шейна.

Хайде, грабвайте специалните дрехи от паяжинена коприна, скачайте в дебелите ботуши и нека с помощта на мехурчестия времезабавител обиколката ни да започне! И не се тревожете – земното кълбо МОЖЕ да бъде обиколено за една нощ! Как? С магия, естествено…

Matrix

Не пропускайте да оставите чорапите си на камината, а чашата с мляко и сладки за Дядо Коледа – под елхата. Хмм, и един морков за Рудолф – Дядо Коледа ще му го предаде…

Ето и видеото на Карин Стоева за книгата:

Книгата „Дядо Коледа: магическият свят на Санта Клаус“ е луксозно издание, което радва не само децата, но и родителите им. Тайните прозорчета, в които са скрити загадките от света на белобрадия старец, допълват по чудесен начин информацията, подбрана от авторите. Освен легендите за Дядо Коледа, в книгата са включени и интересни факти за живота на Северния полюс и полярните животни, както и историята на коледната елха и как от епископ Николаус от Мира се е стигнало до Дядо Коледа. Тези и други митове са разбулени на страниците на изданието с твърди корици и чудесно оформление.

Автор: Вал Стоева